ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την εκπληκτική γεύση αυτής της τυρόπιτας !!!
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 200 γρ. κατίκι Δομοκού
- 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 400 γρ. κασέρι τριμμένο
- 3 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
- 500 γρ. γάλα φρέσκο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση :
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά τριμμένα (φέτα, γραβιέρα, κασέρι και κατίκι) και το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε το φύλλο κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας πάρα πολύ καλά, ώστε ο όγκος του να διπλασιαστεί και να «αναμαλλιαστεί». Θέλουμε να μην είναι καμία κλωστή του ενωμένη με την άλλη. Το αφρατεύουμε δηλαδή, χωρίζοντάς τις κλωστές του πολύ- πολύ καλά.
- Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 30Χ40. Το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε στον πάτο του το μισό καταϊφι, πατώντας  το λίγο με την παλάμη μας. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού. Τέλος τοποθετούμε το άλλο μισό καταϊφι, σκεπάζοντας έτσι τα τυριά.
- Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο το κανταΐφι, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πινέλου, ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
- Διασκορπίζουμε στην επιφάνειά της το σουσάμι.
- Τέλος χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και κατόπιν ρίχνουμε το  γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα για  να ομογεννοποιηθούν.  Ρίχνουμε αυτό το μίγμα πάνω στην πίτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Δηλαδή το περιχύνουμε κουταλιά - κουταλιά ώστε να βρέξει όλο το καταίφι αν είναι δυνατόν.
- Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί  και να απορροφήσει τα υγρά για 12 περίπου ώρες.
- Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσό χρώμα και...
...απολαύστε την ωραιότερη τυρόπιτα που έχετε φάει !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ