ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Νόστιμες κι αφράτες σπιτικές πιτούλες για σουβλάκια !
Κομμένες στο πιάτο ή γεμισμένες με ότι άλλο σας αρέσει, είναι ο λόγος που θα θέλετε να τις φτιάχνετε ξανά και ξανά !
Μία συνταγή για κάθε μέρα !
Υλικά για 8 πίτες :
-  500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κύβο νωπή μαγιά (25γρ.)
- 130 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 200 γρ. νερό χλιαρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 ½ κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Σε μια άλλη λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά θρυμματισμένη, τη ζάχαρη και το γάλα (χλιαρό) και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε από το αλεύρι της συνταγής, τόση ποσότητα, ώστε να προκύψει ένας παχύρευστος χυλός, το προζύμη !
- Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα τη λεκάνη με το προζύμη και αφήσουμε σε ζεστό μέρος, για 20΄λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει.
- Εν τω μεταξύ, στη λεκάνη με το υπόλοιπο αλεύρι προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το προζύμι που έχει φουσκώσει και το λάδι ανακατεύοντας αρχικά με μια σπάτουλα και έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι μας, μέχρι να προκύψει μία ζύμη μαλακή κι αφράτη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρή και αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου , πλάθουμε σε κύλινδρο και με ένα μαχαίρι χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη.
- Έπειτα παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης και με ένα μικρό πλάστη ή με τα χέρια μας, του δίνουμε σχήμα στρογγυλό ή στενόμακρο, στο πάχος που επιθυμούμε και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 30 λεπτά,  να ξεκουραστεί και να ανέβει η ζύμη.
- Στη συνέχεια με τις άκρες των δακτύλων μας, πιέζουμε ελαφρά τις πίτες (εικόνα No.37) , τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 175 βαθμούς για 10-15 λεπτά περίπου (αναλόγως το φούρνο) και μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.
Καλή σας όρεξη !!!

Η συνταγή βήμα -βήμα με εικόνα : ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ