ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

Αυτή τη σπανακόπιτα, με την τέλεια ζύμη κουρού, θα τη λατρέψετε !
Είναι τόσο νόστιμη και εύκολη, που είμαι σίγουρη ότι θα στολίζει συχνά το τραπέζι σας !
Είναι επίσης ιδανική και για τραπέζι / μπουφέ καλεσμένων !
Υλικά για τη γέμιση :
- 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 χεριά μαϊντανό
- 1 χεριά άνηθο
- 3 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- λίγο πιπέρι
- 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
- 2 κ.σ. κορν φλάουερ
- ελάχιστο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Υλικά για τη ζύμη κουρού :
- 600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 6 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 ½  κ.γ. κοφτό αλάτι
- 150 γρ. ηλιέλαιο
- 220 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε τη γέμιση :
- Πλένουμε το σπανάκι και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι να στεγνώσει.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
- Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα προσθέτοντας το κουκουνάρι, το σπανάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο και τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το πιπέρι.
- Μόλις μαραθούν τα υλικά μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα καθαρό σκεύος και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με το κορν φλάουερ, προσθέτουμε το τυρί φέτα τριμμένο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη :
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι (απαράβατος κανόνας) με το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, σχηματίζουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, γιαούρτι, αυγά ) και ζυμώνουμε έως ότου προκύψει ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Εάν σας βγει πολύ σφιχτή η ζύμη (αυτό εξαρτάται από το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε), συμπληρώστε ελάχιστο λαδάκι και ζυμώστε καλά να απορροφηθεί.
- Τοποθετούμε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 2 -3 λεπτά.
- Έπειτα με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλο παραλληλόγραμμο, όχι πολύ λεπτό, απλώνουμε πάνω τη γέμιση και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό.
- Σε μια στρογγυλή φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με σουσάμι, τοποθετούμε το ρολό μας γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας. Εάν  δεν έχουμε φόρμα με δαχτυλίδι , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό ταψάκι στρογγυλό και να τοποθετήσουμε κυκλικά το ρολό. Δεν φοβόμαστε να  ανοίξει στο ψήσιμο γιατί δεν φουσκώνει η ζύμη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 160 βαθμούς (αντιστάσεις 180 βαθμούς), για 50 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα και απολαμβάνουμε !!!

Η συνταγή βήμα - βήμα με εικόνα : ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΡΟΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ