ΛΑΓΑΝΑ ΑΦΡΑΤΗ

Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχη χωριάτικη Λαγάνα !!!
Αφράτη μέσα και τραγανή απ' έξω !!! Τέλεια !!!
Υλικά για μια λαγάνα :
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 25 γρ. νωπή μαγιά (1 κύβος)
- 160 γρ. χλιαρό νερό
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. γλυκάνισο
- 2 ½ κ.σ. λάδι (και λίγο ακόμη για το ζύμωμα)
- λίγο μαύρο & λίγο άσπρο σουσάμι
Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, σχηματίζουμε στη μέση λακουβίτσα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το χέρι μας διαλύουμε τη μαγιά.
- Στη συνέχεια ζυμώνουμε αλείφοντας τα χέρια μας με λίγο λάδι (επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί) να προκύψει ζύμη μαλακή !
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί !
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, τοποθετούμε σε αλευρωμένο πάγκο και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλο παραλληλόγραμμο πάχους 1,5 cm και ''κεντάμε'' σχέδια με ένα πιρούνι.
- Με βρεγμένη παλάμη περνάμε με νερό την επιφάνεια της λαγάνας και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Αφήνουμε σκεπασμένη με πετσέτα σε ζεστό μέρος για 20-30 λεπτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Καλή Αποκριά !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΛΑΓΑΝΑ ΑΦΡΑΤΗ