ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Ένα υγιεινό σνάκ για όλη την οικογένεια !
Εύκολα σπιτικά κράκερς με τυρί που δεν θα μπορείς να σταματήσεις να τα τρως !!!
Ιδανικά και για παιδικό πάρτυ !!! Απλά... υπέροχα !!!
Υλικά :
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- 1 κροκό αυγού (αραιωμένο με λίγο γάλα για την επάλειψη)
- 100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (χρησιμοποίησα παρμεζάνα, κασέρι, έμενταλ)
- 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο σουσάμι, γλυκάνισο, παπαρουνόσπορο, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση :
- Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προθέτουμε το αλάτι.
- Σε μια δεύτερη λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το αυγό και την κρέμα γάλακτος να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το τυρί, λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι και ανάλογα με τις προτιμήσεις μας προσθέτουμε πιπέρι ή πάπρικα.
- Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ένα φύλλο κατά προτίμηση παχύ και με κουπ πατ κόβουμε σε διάφορα σχήματα.
- Αλείφουμε με τον κροκό τα κρακεράκια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, γλυκάνισο ή ότι άλλο θέλουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, αντιστάσεις, για 15-17 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ