Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ

...Από σήμερα δεν θα είναι πια μυστική γιατί θα τη μοιραστώ μαζί σας !!!
Το πιο αφράτο, μυρωδάτο και νόστιμο ψωμί του τοστ !
Σας εγγυώμαι πως όταν το φτιάξετε δεν θα ξαναγοράσετε πότε έτοιμο ψωμί του τοστ !!!
Υλικά :
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 5 γρ. αλάτι
- 150 γρ. χλιαρό νερό
- 50 γρ. φρέσκο γάλα χλιαρό
- 1 κύβο νωπή μαγιά (25 γρ.)
- 40 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την επάλειψη θα χρειαστούμε :
- 1 κροκό αυγού
- 1 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα , προσθέτουμε από το αλεύρι της συνταγής, τόση ποσότητα, ώστε να προκύψει ένας παχύρευστος χυλός. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 30 λεπτά, να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Εν τω μεταξύ σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι , ανακατεύουμε καλά σχηματίζοντας στο κέντρο μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά (αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει με σύρμα) και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή.
- Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας, σε αλευρωμένη επιφάνεια, για 5 λεπτά περίπου.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη, τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη  ορθογώνια φόρμα 30 x 11 εκ.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για 1 ώρα περίπου, να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Ανακατεύουμε τον κροκό με το γάλα και όταν φουσκώσει το ψωμί μας, το αλείφουμε με το μείγμα αυτό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 190 βαθμούς και τοποθετούμε στον πάτο του, σε μια γωνία στο πίσω μέρος, ένα μικρό ταψάκι με καυτό νερό (αυτό θα βοηθήσει να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα). 
- Ψήνουμε για 30-40  λεπτά , αναλόγως το φούρνο και έως ότου πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα (εμένα 30 λεπτά ψήσιμο ήταν αρκετά).
- Όταν ψηθεί, αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσει καλά και κόβουμε σε φέτες.
Φρυγανισμένο ή όχι, είναι εγγυημένα το νοστιμότερο ψωμί του τοστ που έχετε φάει !!!!
*Διατηρείτε στο ψυγείο για μια εβδομάδα !!!

Η συνταγή βήμα - βήμα με εικόνα : Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ