ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ

Αφράτα και μυρωδάτα σκορδοψωμάκια !!! Σίγουρα θα φτιάξετε πολλές φορές !!!
Υλικά :
- 450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κ.σ. πουρέ πατάτας σε σκόνη
- 1 κύβο νωπής μαγιάς
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. φρέσκο γάλα
- 150 γρ. νερό
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 κ.γ. ρίγανη
Υλικά για την επικάλυψη :
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- λίγη ρίγανη
Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη σκόνη πουρέ, το αλάτι, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου, ανακατεύουμε και δημιουργούμε στη μέση μια λακουβίτσα.
- Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε τη μαγιά με τη ζάχαρη.
- Αναμειγνύουμε και ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα (όχι καυτό) και ρίχνουμε το μισό στο μπολ με τη μαγιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά η μαγιά μας.
- Προθέτουμε τώρα τη μαγιά, το υπόλοιπο γάλα και το λάδι στη λεκάνη με το αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια μας.
- Συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα σε αλευρωμένη επιφάνεια προσθέτοντας λίγο λάδι στα χέρια μας.
- Τοποθετούμε πάλι τη ζύμη μας στη λεκάνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
- Αφού διπλασιαστεί η ζύμη μας, την πιέζουμε να ξεφουσκώσει και ζυμώνουμε ελαφρά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε τα ψωμάκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε. (Εμένα μου αρέσουν πολύ σε σχήμα κόμπου : πλάθω ένα κορδόνι , το δένω κόμπο και γυρίζω τις άκρες προς την κάτω πλευρά )
- Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος 30 λεπτά περίπου.
-  Εν τω μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και μόλις φουσκώσουν τα ψωμάκια τα αλείφουμε με το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.
- Απολαύστε τα κατά προτίμηση ζεστά !!! και κρύα όμως είναι υπέροχα !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ