ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Επειδή τον πρώτο ρόλο παίζει η ζύμη, νομίζω ότι αύτη η συνταγή θα απογειώσει τα τυροπιτάκια σας και όχι μόνο !
Υλικά για 60 περίπου κομμάτια :
(ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάθουμε, μπορεί να βγουν περισσότερα ή λιγότερα)
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 380 γρ. γάλα χλιαρό
- 150 γρ. σπορέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κύβους μαγιά νωπή (50 γρ.)
- 1 ½ κ.γ. αλάτι κοφτό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση :
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μάγια.
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το λάδι και λίγο-λίγο  τη μαγιά με το γάλα, όχι όλο με τη μία για να μην ''κόψει'' το αυγό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις !
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή. Αν κολλάει συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, για 1 ώρα περίπου, να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μας και πλάθουμε τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοπιτάκια και ότι άλλο επιθυμούμε !!!
* Μπορείτε να συνεχίσετε την εκτέλεση όπως έκανα εγώ εδώ !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ