ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΠΑΣΜΑΤΙ/BASMATTI

Υλικά :

- 2 φλ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι/Basmatti

- 3 φλ. τσαγιού νερό (συμπληρώνουμε αν χρειαστεί)

- 1 κύβο Knor κότας

- 1 κ.σ. βούτυρο

- 2 φωλιές φιδέ

Εκτέλεση :

- Σε ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε καλά το ρύζι.

- Βράζουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα τον κύβο κότας.

- Μόλις διαλυθεί ο κύβος προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη σκάλα.

- Ελέγχουμε κατά διαστήματα εάν χρειάζεται κι άλλο νεράκι και αν ναι προσθέτουμε λίγο-λίγο καυτό.

- Όταν έχει βράσει το ρύζι μας (πρέπει να έχει πιεί όλο το νερό) το αποσύρουμε από τη φωτιά και σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο και σπάμε μέσα το φιδέ, τσιγαρίζουμε έως ότου το φιδέ πάρει ένα καστανό χρώμα και το προσθέτουμε στο ρύζι.

- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστό.