ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ – ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ

Επειδή τον πρώτο ρόλο παίζει η ζύμη, νομίζω ότι αύτη η συνταγή θα απογειώσει τα τυροπιτάκια σας και όχι μόνο !
Υλικά για 60 περίπου κομμάτια :
(ανάλογα με το μέγεθος που τα πλάθουμε, μπορεί να βγουν περισσότερα ή λιγότερα)
- 800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 380 γρ. γάλα χλιαρό
- 150 γρ. σπορέλαιο
- 2 μεγάλα αυγά (και 1 αυγό για το άλειμμα)
- 2 κύβους μαγιά νωπή (50 γρ.)
- 1 ½ κ.γ. αλάτι κοφτό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο σουσάμι
Υλικά για τη γέμιση για τα τυροπιτάκια:
- 120 γρ. τύρι φέτα τρίμμα
- 120 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
- 1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση για τα λουκανοπιτάκια:
- 300 γρ. μικρά λουκανικάκια τύπου Φρανκφούρτης
Εκτέλεση :
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και διαλύουμε μέσα τη μάγια.
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το λάδι και λίγο-λίγο  τη μαγιά με το γάλα, όχι όλο με τη μία για να μην ''κόψει'' το αυγό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα με γρήγορες κινήσεις !
- Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι ζυμώνοντας με τα χέρια μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή. Αν κολλάει συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, για 1 ώρα περίπου, να διπλασιαστεί η ζύμη μας.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ζυμώνουμε ελαφρά τη ζύμη μας και τη χωρίζουμε αρχικά σε 2 ίσα μέρη.
- Θα χρησιμοποιήσουμε τη μισή ζύμη για να φτιάξουμε τυροπιτάκια και την άλλη μισή για λουκανοπιτάκια.
Ετοιμάζουμε τα λουκανοπιτάκια:
- Από τη ζύμη που ξεχωρίσαμε για τα λουκανοπιτάκια, παίρνουμε κάθε φορά ένα μικρό κομμάτι (όσο ένα μικρό κεφτεδάκι) και αφού το πλάσουμε σε κορδόνι, παίρνουμε ένα λουκανικάκι και το τυλίγουμε με το κορδόνι όπως φαίνεται στις εικόνες Νο 10 έως Νο 15.
Ετοιμάζουμε τα τυροπιτάκια :
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τυριά, προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Παίρνουμε τη ζύμη για τα τυροπιτάκια και τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, τα οποία με τη βοήθεια ενός πλάστη, τα ανοίγουμε σε δίσκους διαμέτρου 30 εκ. περίπου.
- Στη συνέχεια με μαχαίρι κόβουμε κάθε δίσκο σε 8 ίσα τρίγωνα και στο φαρδύ μέρος κάθε τριγώνου βάζουμε 1 κ.γ. από τη γέμιση του τυριού.
- Τυλίγουμε κάθε τρίγωνο σε κρουασάν (βλέπε εικ. Νο 16 έως Νο 25).
- Σε ένα πιατάκι χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε όλα τα πιτάκια μας.
- Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 25 λεπτά περίπου.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ – ΛΟΥΚΑΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΖΥΜΗ