ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ RICOTTA

Ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό για τους καλεσμένους σας, αλλά κυρίως εύκολο, γρήγορο και με ελάχιστα υλικά !
Ιδανικό και ως μεζές που θα συνοδεύσει το κρασί ή το ουζάκι με την παρέα σας !
Υλικά :
- 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 300 γρ. τυρί ricotta (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανθότυρο)
- 1 κούπα χυμό ντομάτας
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τις άκρες τους. Στη συνέχεια κόβουμε κατά μήκος λεπτές φέτες.
- Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί ricotta  και σε ένα άλλο το χυμό ντομάτας, προσθέτουμε στο καθένα πιπέρι, ρίγανη και δυόσμο και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Παίρνουμε μια φέτα από τις μελιτζάνες που ψήσαμε, καλύπτουμε με μια λεπτή στρώση τυριού και τυλίγουμε προσεκτικά ξεκινώντας από το στενότερο μέρος. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα και τοποθετούμε σε πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε για όλες τις φέτες μελιτζάνας και μέχρι να γεμίσει το σκεύος μας. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το ελαιόλαδο με ένα πινέλο ή με ψεκαστήρι (το προτιμώ το δεύτερο).
- Με ένα κουτάλι τοποθετούμε πάνω από κάθε ρολό λίγη σάλτσα και τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, αερόθερμο για 20 -25 λεπτά περίπου.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ RICOTTA