ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ

Γιατί το gourmet δεν πρέπει να είναι πάντοτε περίπλοκο και από ακριβά υλικά !!!!
Η ομελέτα ''χαμαιλέων'', εκτός από άκρως εντυπωσιακή, είναι ένα ελαφρύ, γευστικότατο και πλούσιο σε βιταμίνες πιάτο , κατάλληλο για ορεκτικό, πρωινό και βραδινό γεύμα.
Και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, είναι το ιδανικό κυρίως πιάτο !!!
Υλικά για 1 άτομο :
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. σπανάκι φρέσκο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- 2-3 κλωναράκια άνηθο
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό
- 2 φέτες τυρί της αρεσκείας σας (εγώ χρησιμοποίησα Mozzarella)
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- ελάχιστο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση :
- Πλένουμε το σπανάκι και ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα νερά.
- Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το γιαούρτι με την εξής σειρά : αυγά, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη, σπανάκι, άνηθο, μαϊντανό, το κρεμμυδάκι και ψιλοκόβουμε βάζοντας σε λειτουργία το μπλέντερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και ξαναλειτουργούμε το μπλέντερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, αφήνουμε να ζεσταθεί (όχι να κάψει) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 4-5 λεπτά, έως ότου στερεοποιηθεί η επιφάνεια.
- Με τη βοήθεια ενός πιάτου, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα,  επανατοποθετούμε στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για άλλα 3-4 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τις φέτες τυριού και μόλις μαλακώσουν ελαφρώς, αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι, αφήνουμε να σταθεί για 2-3 λεπτά και τυλίγουμε σε ρολό.
- Με μαχαίρι κόβουμε κάθετα το ρολό (όχι αμέσως για να μην ξεχειλίσει το τυρί)  σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.
Βon Αppetit !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΟΜΕΛΕΤΑ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ