ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΕΥΚΟΛΟ

Γυρνάτε το μεσημέρι σπίτι από τη δουλειά και δεν έχετε μαγειρέψει από την προηγούμενη μέρα ?
Εδώ έρχεται αυτή η υπέροχη συνταγή να σας... ''λύσει τα χέρια'' και να σας εύχονται... ''γεια στα χέρια'' !!!
Μια τέτοια μέρα την εμπνεύστηκα αυτή τη συνταγή και η οικογένεια μου αλλά και όσοι τη δοκίμασαν τη λάτρεψαν !!!
Με απλά υλικά, εύκολο αλλά γευστικότατο σουφλέ πατάτας !!!
Υλικά :
- 1 κιλό πατάτες
- 200 γρ. τυρί gouda τριμμένο
- 1 μέτρια πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κομμάτια)
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 150 γρ. λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης (κομμένα σε φετούλες)
    *μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτό το υλικό με μπέικον, ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής
- 4 αυγά
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
- λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση :
- Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε τις πατάτες σε στρογγυλές φέτες (όχι πολύ λεπτές.
- Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό. Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, προσθέτουμε αλάτι και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Σουρώνουμε και ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το λουκάνικο και στο τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλό με διάμετρο 23 εκ.), πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ρίχνουμε στον πάτο του 2 κ.σ. από το μείγμα αυγού.
- Ξεκινάμε το στήσιμο του σουφλέ με την εξής σειρά : πατάτες - τυρί - μείγμα με λουκάνικα - τυρί - μείγμα αυγού.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με πατάτες τις οποίες πασπαλίζουμε με τυρί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου και μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η επιφάνεια του σουφλέ !
''Γεια στα χέρια σας'' !

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΕΥΚΟΛΟ