ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Άκρως μεσογειακό και νοστιμότατο !!!
Και αν θέλετε τη γνώμη μου πρέπει να είναι ο Νο.1 τρόπος για να μαγειρεύετε τα λαζάνια.
Υλικά για 6 άτομα :
- 12 πλάκες λαζάνια...
- 3 με 5 μελιτζάνες (αναλόγως το μέγεθος)
- 300 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
Υλικά για τη σάλτσα :
- 1 μεγάλη ντομάτα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- λίγο μαϊντανό
- 250 γρ. χυμό ντομάτας (τύπου Pumaro)
- 250 γρ. νερό
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο
- ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
- Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι, τη ντομάτα και το σκόρδο.
- Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, προσθέτουμε τη ντομάτα συνεχίζοντας το σοτάρισμα, το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, αλάτι-πιπέρι, τα μυρωδικά και τέλος το νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα για 30 λεπτά.
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και κόβουμε τις άκρες τους. Στη συνέχεια κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα δύο τυριά και με ένα πιρούνι πιέζουμε και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν καλά.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τρίμα φρυγανιάς ένα πυρίμαχο σκεύος 32 x 23 εκ. και προσθέτουμε τόση ποσότητα σάλτσας ώστε να καλυφτεί ο πάτος του σκεύους μας.
- Στη συνέχεια παίρνουμε μια-μια πλάκα λαζάνια, την αλείφουμε με το μείγμα τυριών και τις στρώνουμε πάνω από τη σάλτσα. Εάν δεν καλύπτεται όλη η επιφάνεια του σκεύους, σπάμε σε μικρότερα κομμάτια μια πλάκα λαζάνια και καλύπτουμε με αυτά τα κενά.
- Συνεχίζουμε με μια στρώση μελιτζάνες και από πάνω απλώνουμε με κουτάλι μια δόση σάλτσας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φόρες (έχουμε δηλαδή συνολικά 3 στρώσεις μελιτζάνας, εικ. Νο.18 έως 30) και τελειώνουμε με μια στρώση σάλτσας.
-Σκεπάζουμε και σφραγίζουμε το σκεύος μας με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 45 λεπτά.
Καλή σας όρεξη !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ