ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ

Υλικά που θα χρειαστούμε :

- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρές μερίδες.

- 1 πιπεριά πράσινη

- 1 πιπεριά κίτρινη

- 1 πιπεριά κόκκινη

- 1 πιπεριά πορτοκαλί (τις κόβουμε όλες σε χοντρά κομμάτια)

- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

- 3 καρότα κομμένα σε στικ

- 8-10 πατατούλες μικρές ολόκληρες

- 150 γρ. κεφαλοτύρι Αμφιλοχίας

- 150 γρ. καπνιστό τυρί τύπου μετσοβόνε (κομμένα σε κύβους χοντρούς)

Εκτέλεση :

Από το προηγούμενο βράδυ :

Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει !

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα :

- 250ml ξηρό λευκό κρασί

- 5 κ.σ. λάδι

- 3 κ.σ. μουστάρδα

- 3 κ.σ. μηλόξυδο

- 2 κ.σ. μείγμα λαχανικών και μυρωδικών (Υπάρχει στο Super Market δίπλα στους κύβους)

- 3 σκελίδες σκόρδου τριμμένες

- 2 κ.γ. αλάτι (εγώ δεν το βάζω)

- λίγο μπούκοβο

- Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο και προσθέτουμε τη μαρινάδα και εν συνεχεία το τοποθετούμε στο ψυγείο !

- Την επόμενη μέρα το βγάζουμε λίγο πιο νωρίς να μην είναι πολύ παγωμένο !

- Στρώνουμε ένα ταψί με διπλή λαδόκολλα και βάζουμε μέσα όλα τα λαχανικά.

- Εν συνεχεία προσθέτουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε όλη τη μαρινάδα !

- Σκεπάζουμε με διπλή λαδόκολλα και τη σφραγίζουμε γύρω-γύρω να μην παίρνει αέρα !

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον αέρα, για 1 ώρα και 10 λεπτά !

- Μετά ξεσκεπάζουμε και αν έχει πολλά υγρά ψήνουμε λίγο ακόμη μέχρι να απορροφηθούν λίγακι.

- Προσοχή όμως γιατί δεν θέλουμε να στεγνώσει, πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι και το κρέας μας να είναι μαλακό !

Καλή σας όρεξη !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ