ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

 Όλοι μας έχουμε αγοράσει έτοιμες κοτομπουκιές, γιατί αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, όμως όταν τις φτιάχνουμε μόνοι μας είναι απλά ονειρεμένες !!!
Δοκιμάστε την πρότασή μου για κοτομπουκιές με κρούστα σουσαμιού και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει !!!
Υλικά για 4-6 μερίδες :
- 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου κομμένα σε μικρά καρέ (1 ½ κιλό περίπου)
- αλάτι , πιπέρι
Υλικά για την κρούστα σουσαμιού :
- 200 γρ. αλεύρι (κοσκινισμένο)
- 50 γρ. Σουσάμι
- 2 κ.σ. βρώμη
- 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 60 γρ. Κορν φλάουερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3 κ.γ. κοφτά πάπρικα γλυκιά (σκόνη)
- 4 κ.σ. σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
- 250 γρ. νερό
- 2 αυγά
Επιπλέον υλικά που θα χρειαστούμε :
- ελαιόλαδο και σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε όλα τα υλικά για την κρούστα σουσαμιού,  ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 20 λεπτά, να ενεργοποιηθούν όλα τα αρώματα.
- Εν τω μεταξύ πλένουμε καλά τα καρέ του φιλέτου μας και αφήνουμε για 10 λεπτά σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά. Αν χρειαστεί ταμπονάρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε .
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το σησαμέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
- Βουτάμε μια-μια τις κοτομπουκιές στο χυλό με το σουσάμι, τις τοποθετούμε στο τηγάνι με το καυτό λάδι, τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τοποθετούμε σε σκεύος που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πρόταση σερβιρίσματος :
Συνοδεύστε τις κοτομπουκιές σας με εκπληκτικές πατατομπαλίτσες με φιλέ αμυγδάλου (δείτε τη συνταγή εδώ ! ) , σαλάτα Λάχανο Coleslaw  (δείτε τη συνταγή εδώ !) και σως μουστάρδας με μέλι ή οποιαδήποτε άλλη σως της αρεσκίας σας !!!

Καλη σας όρεξη !!!

Η συνταγή βήμα - βήμα με εικόνα : ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ