ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ

Η δική μου πρόταση για ένα εγγυημένα πετυχημένο κινέζικο πιάτο !

Υλικά για 4-6 άτομα:

- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

- 1 κόκκινη πιπεριά

- 1 κίτρινη πιπεριά

- 1 πορτοκαλί πιπεριά

- 1 πράσινη πιπεριά

- 1 κρεμμύδι ξερό

- 1 μικρή κονσέρβα ανανά με το ζουμί της

- 5 κ.σ. σησαμέλαιο

- 3 κ.σ. σόγια σος γλυκιά

- 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

- 2 κ.σ. αλεύρι

- 1 κ.σ. μέλι

- 500 γραμ. ζωμό κότας, προσθέτουμε κι άλλο αν χρειαστεί

- αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

- Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το κόβουμε κατά μήκος της ροής του κρέατος σε λεπτές λωρίδες.

 - Προσθέτουμε το λάδι στο γουόκ ή σε ένα βαθύ τηγάνι για να κάψει και σοτάρουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου γυρίζοντάς τες για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν παντού.

- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βγάζουμε το κοτόπουλο από τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και αφήνουμε να τσιγαριστούν κι αυτά.

- Όταν τσιγαριστούν ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο, κοσκινίζουμε  από πάνω το αλεύρι ανακατεύοντας δυνατά να μη σβολιάσει και καεί το αλεύρι και στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό του ανανά.

- Προσθέτουμε τη σόγια σος με το μέλι, τον ανανά και το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 30 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα μας.

- Συνοδεύτε τέλεια με ριζότο Μπασμάτι !

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ