ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Τελικά τα καλύτερα αποτελέσματα έρχονται όταν πειραματίζεσαι με τα υλικά ! Δεν ξέρω ποια λόγια να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω τη γεύση αυτής της τούρτας γιατί φοβάμαι πως θα είναι λίγα...!

Θα πω όμως αυτό : ''η απόλυτη ικανοποίηση των γευστικών μας απαιτήσεων'' !!!

Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε !!!

Υλικά για το παντεσπάνι :

- 5 αυγά

- 200 γρ. ζάχαρη

- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

- 1 κάψουλα βανίλιας

Υλικά για την μους σοκολάτας :

- 2 κουτιά μορφατ

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

- 3 κ.σ. κακάο

- 1 κ.σ. (γεμάτη) μερέντα

Υλικά για την μους φράουλας :

- 1 κουτί ζελέ φράουλας (σκόνη, 14 γραμ.)

- 1 κούπα δοσομετρική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

- 1 κούπα δοσομετρική γιαούρτι στραγγιστό

- 2/3 της κούπας βραστό νερό

- ½ της κούπας κρύο νερό

- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

- 1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα

Υλικά για τη ροζ σαντιγύ :

- 1 κούπα δοσομετρική κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

- μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά για το σιρόπι :

- 1 δοσομετρική κούπα (250γρ.) νερό

- 2 κ. σ. ζάχαρη

- 1 σφηνάκι ποτό (εγώ χρησιμοποίησα Baileys)

Εκτέλεση :

- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει.

- Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.

- Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα σε αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα, που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

- Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και το κόβουμε σε 2 δίσκους.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι :

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη μους φράουλας :

- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το βραστό νερό, την σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

- Προσθέτουμε το κρύο νερό, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να πήξει ελαφρά. Βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε την σαντιγί, το γιαούρτι, τη μαρμελάδα και την άχνη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ετοιμάζουμε τη μους σοκολάτας :

- Σε μια λεκάνη χτυπάμε το μορφατ με το κακάο να αφρατέψουν και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη μερέντα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια βελούδινη μους.

Ετοιμάζουμε τη ροζ σαντιγύ :

- Ανακατεύουμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει σφιχτή σαντυγή.

Στήνουμε την τούρτα μας :

- Ακολουθούμε τα βήματα όπως φαίνεται από την εικόνα Νο.17 έως και την εικόνα Νο.22 , αφού πρώτα με ένα πινέλο έχουμε σιροπιάσει τους δίσκους παντεσπάνι.

- Καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη μους σοκολάτας, κρατάμε λίγη μους και σχηματίζουμε με τον κορνέ μας τριαντάφυλλα, αφήνοντας κενό το κέντρο (εικ. 23 & 24).

- Βάζουμε τη ροζ σαντυγή σε κορνέ και σχηματίζουμε τριαντάφυλλο στο κέντρο της τούρτας και μικρότερα τριαντάφυλλα στα κενά (εικ.27).

- Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο και απολαμβάνουμε !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ