ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Μια τούρτα που εμπνεύστηκα μετά από μια δημοσίευση ανάλογου Blog μαγειρικής !

Αμέσως το μυαλό μου άρχισε να προσαρμόζει το δικό του ''μοντέλο''  και το αποτέλεσμα είναι... σκέτη ''κόλαση''  !

Η βάση αυτής της τούρτας είναι το τσουρέκι και κάθε μπουκιά της, σου φέρνει στη μνήμη ανατολίτικα γλυκά, γι αυτό και της έδωσα αυτή την περιγραφή !

Αν λοιπόν σας αρέσουν αυτά τα αρώματα φτιάξτε τη και θα τη λατρέψετε!   

Πως την κάνουμε :

Για το τσουρέκι :

- Ακολούθησα τη μοναδική συνταγή για τσουρέκι της mamangelic !

- Από τη ζύμη που θα προκύψει θα πάρετε τα 2/3 περίπου (ίσως και λίγο λιγότερο) και θα καλύψετε με αυτή ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 27εκ. του οποίου τον πάτο έχετε καλύψει με λαδόκολλα !

- Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάξτε ένα τσουρεκάκι της αρεσκείας σας ! 

- Ψήνετε κανονικά όπως αναγράφεται στη συνταγή για το τσουρέκι.

- Όταν ψηθεί και αφού έχει κρυώσει πολύ καλά σε σχάρα για να μην υγραθεί, παίρνουμε το τσουρέκι και το κόβουμε σε 3 δίσκους και από τον πάνω-πάνω δίσκο αφαιρούμε την επιφάνεια κόρας.

Για το σιρόπι :

- 1 ½ κούπα (δοσομετρική) ζάχαρη

- 1 ½ κούπα (δοσομετρική) νερό

- 1 κ.σ. γλυκόζη

- 1 κάψουλα βανίλιας

- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά (δεν θέλουμε να πήξει το σιρόπι μας).

- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.

- Εν συνεχεία παίρνουμε τους δίσκους και τους σιροπιάζουμε προσεκτικά με ένα πινέλο, για να πάει παντού το σιρόπι.

Επίσης θα χρειαστούμε :

- 2 κ.σ. ζάχαρη

- 1 κ.γ. κανέλα

- 1/2 κούπα καρύδια τριμμένα

- 3-4 κ.σ. κουβερτούρα σε τρούφα

- Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ! Με το μείγμα αυτό πασπαλίζουμε τους δίσκους πάνω από το σιρόπι.

Για την κρέμα :

- 3 φακελάκια κρέμα βανίλια στιγμής

- 1 πακέτο garni ζαχαροπλαστικής (2 φακελάκια)

- 1 λίτρο φρέσκο γάλα

- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί.

- Βάζουμε στρώσεις από κρέμα πάνω σε κάθε δίσκο και κρατάμε λίγη για να καλύψουμε γύρω-γύρω όλη την τούρτα.

Για τη διακόσμηση : 

- 1 φακελάκι Γιώτης γκαρνί

- 200 γραμ. γάλα φρέσκο

- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

- 1 κάψουλα βανίλιας

- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πρόκυψει σφιχτή σαντυγή.

- Τοποθετούμε σε κορνέ, ενεργοποιούμε τη φαντασία μας και στολίζουμε όπως επιθυμούμε !!!

Εάν μας αρέσει η κανέλα, εμένα προσωπικά πολύ, πασπαλίζουμε με μια μικρή ποσότητα !

Θα απογειώσει την γεύση της !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ