ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Η απόλυτη τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας !!!

Υλικά για το παντεσπάνι :

- 5 αυγά

- 120 γρ. ζάχαρη

- 2 κάψουλες βανίλιας

- 1 πρέζα αλάτι

- 50 γρ. αλεύρι

- 50 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα

- 30 γρ. κακάο

- 2 κ.σ. κορν φλάουερ

- 4-5 σταγόνες άρωμα ζαχαροπλαστικής πικραμύγδαλο (μπορείτε να αντικαταστήσετε με 2 κ.σ. λικέρ
Αμαρέτο)

Υλικά για τη Μους σοκολάτας :

- 300 γρ. κρέμα γάλακτος

- 300 γρ. κουβερτούρα κλασική  ψιλοκομμένη

- 150 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας :

- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

- 80 γρ.  κρέμα γάλακτος

- 20 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)

Υλικά για το γαρνίρισμα :

- 1 φάκελο γιώτης γκαρνί

- 200 γρ. γάλα φρέσκο

- κουβερτούρα σε φλίδες

Εκτέλεση :

- Χωρίζουμε τους κροκούς από το ασπράδι.

- Χτυπάμε με το μίξερ τους κροκούς με τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

- Σε ξεχωριστή λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

- Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κροκούς ανακατεύοντας απαλά με τον αυγοδάρτη και προσθέτουμε το αλεύρι, τα αμύγδαλα, το κορν φλάουερ, το κακάο και το άρωμα πικραμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.

- Σε αποσπώμενη φόρμα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά.

- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε προσεκτικά και με ένα μεγάλο μαχαίρι κόβουμε σε 2 δίσκους.

- Αφήνουμε τώρα πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

Ετοιμάζουμε τη Μους σοκολάτας :

- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.

- Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και το γάλα σε ένα μπρίκι.

- Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.

- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.

- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και να είναι χλιαρό.

- Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας :

- Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος
ανακατεύοντας καλά να προκύψει μια βελούδινη κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο (όχι πολύ γιατί δεν θα απλώνεται).

- Παίρνουμε τον ένα δίσκο παντεσπάνι απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή κρέμα σοκολάτας, συνεχίζουμε με μια δόση Μους σοκολάτας και καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι.

- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και καλύπτουμε με τη Μους όλη την τούρτα γύρω-γύρω. Εάν θέλουμε κρατάμε λίγη από τη Μους για τη διακόσμηση.

Ετοιμάζουμε το γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες.

- Γαρνίρουμε όπως επιθυμούμε, τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και απολαμβάνουμε !!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΤΟΥΡΤΑ ΔΙΠΛΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ