ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

Γεύση αγαπημένη και ακαταμάχητη !!!

Υλικά για το παντεσπάνι :

- 5 αυγά

- 200 γρ. ζάχαρη

- 120 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

- 1 κάψουλα βανίλιας

Υλικά για την κρέμα βύσσινο :

- 2 κονσέρβες βύσσινα σε φυσικό χυμό

- το χυμό από τα βύσσινα

- 2 φακελάκια κρέμα βανίλια για βράσιμο

- ½ κ.γ. κανέλα

Υλικά για την κρέμα σοκολάτας :

- 1 φακελάκι κρέμα σοκολάτας στιγμής

- 1 φακελάκι garni σοκολάτα

Υλικά για τη σαντιγύ :

- 3 φακελάκια garni βανίλια

Υλικά για το σιρόπι :

- 1 δοσομετρική κούπα (250γρ.) χυμό από τα βύσσινα

- ½ κ.γ. κανέλα

- 2 κ. σ. ζάχαρη

- 1 σφηνάκι ποτό (εγώ χρησιμοποίησα σπιτικό λικέρ βύσσινο)

Υλικά για τη διακόσμηση :

- Λίγα βύσσινα

- Κουβερτούρα σε φλίδες

Εκτέλεση :

- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε πολύ καλά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να φουσκώσει.

- Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.

- Καλύπτουμε με λαδόκολλα που έχουμε βουτυρώσει ένα ταψάκι 33 x 22 cm και ρίχνουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου.

- Το αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και το κόβουμε σε 2 ή 3 οριζόντιους δίσκους.

Ετοιμάζουμε την κρέμα βύσσινο

- Σουρώνουμε τα βύσσινα.

- Μετράμε 1 κούπα από το χυμό και το κρατάμε στο πλάι για το σιρόπιασμα.

- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό, προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και μόλις
πάρει βράση προσθέτου την κρέμα βανίλιας που έχουμε διαλύσει με λίγο από το χυμό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα (κρατάμε μερικά βύσσινα για το στόλισμα της τούρτας).

- Αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας

- Σε ένα μπολ βάζουμε 250 γραμ. φρέσκο γάλα (όχι όσο λέει στις οδηγίες γιατί τη θέλουμε πιο σφιχτή), αδειάζουμε την κρέμα στιγμής σοκολάτα και χτυπάμε με το μίξερ να πήξει.

- Σε ένα άλλο μπολ ετοιμάζουμε το  garni σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες και όταν πήξει το προσθέτουμε στην κρέμα σοκολάτας ανακατεύοντας καλά να ενωθούν οι δυο κρέμες.

Ετοιμάζουμε την σαντιγύ

σύμφωνα με τις οδηγίες.

Στήνουμε την τούρτα μας :

- Αν έχουμε 3 δίσκους παντεσπάνι, ακολουθούμε τα βήματα όπως φαίνεται από την εικόνα Νο.19 έως και την εικόνα Νο.25 , αφού πρώτα με ένα πινέλο έχουμε σιροπιάσει όλους τους δίσκους.

- Αν έχουμε 2 δίσκους παντεσπάνι, ακολουθούμε τα βήματα όπως φαίνεται την εικόνα Νο.19 έως και την εικόνα Νο.22 και στη συνέχεια καλύπτουμε την κρέμα σοκολάτας με σαντιγύ κάνοντας σχήματα με ένα κορνέ.

- Και στις 2 παραπάνω περιπτώσεις καλύπτουμε όλη την τούρτα με σαντιγύ, πασπαλίζουμε με φλίδες κουβερτούρας και με τον κορνέ σχηματίζουμε ροζέτες από σαντιγύ και τοποθετούμε σε καθέ μια από ένα βύσσινο.

- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST