ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Θα έχετε δει και δοκιμάσει πολλές συνταγές γλυκών με μπανάνες..., σαν και αυτή όμως, είμαι σίγουρη πως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει !!!
Το ραντεβού της μπανάνας με το τηγάνι ήταν μοιραίο και θα το διαπιστώσετε σε κάθε μπουκιά αυτής της τάρτας !!!
Υλικά για τη βάση :
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (κοφτό)
- 2 αυγά
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 100 γρ. βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου)
Υλικά για την επικάλυψη :
- 4 μεγάλες μπανάνες
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κάψουλα βανίλιας
- 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
- 40 γρ. κουβερτούρα κλασική σε σταγόνες
 Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη με τη βανίλια  και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ να αφρατέψουν. Συνεχίζουμε με το βούτυρο ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμη και τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ζυμώνουμε με τα χέρια έως ότου να προκύψει ζύμη μαλακή.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τοποθετούμε για λίγο στην κατάψυξη.
- Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε μια φορά στη μέση και στη συνέχεια μια φορά οριζόντια και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το χυμό λεμονιού.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τοποθετούμε το βούτυρο με τις 2 ζάχαρες και καραμελώνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις μπανάνες με την κυρτή επιφάνεια προς τα πάνω, καραμελώνουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τη βανίλια και το φιλέ αμυγδάλου.
και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα ταψάκι διαμέτρου 23 εκ. του οποίου τον πάτο και τα τοιχώματα έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα με τις μπανάνες, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια  και αφού κρυώσει λίγο, διασκορπίζουμε από πάνω τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Παίρνουμε τη ζύμη από την κατάψυξη, την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και με τον πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό διαμέτρου 23 εκ.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το φύλλο ζύμης πάνω από τις μπανάνες και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί η τάρτα μας, αναποδογυρίζουμε αμέσως σε πιατέλα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
- Απολαύστε τη κατά προτίμηση ζεστή προς χλιαρή και απογειώστε τη γεύση της συνοδεύοντάς τη με μια μπάλα παγωτό βανίλιας !!!

Η συνταγή βήμα - βήμα με εικόνα : ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ