ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ MUFFINS

Τα καλύτερα σοκολατένια Muffins που έχετε φάει !!!

Υλικά για 25 muffins :

- 200 γραμ. αλεύρι

- 200 γραμ. ζάχαρη

- 220 γραμ. βούτυρο

- 5 αυγά

- 300 γραμ. κουβερτούρα

- 1 κ.γ. καφέ espresso στιγμής

- 2 κ.σ. κακάο

- 2 κάψουλες βανίλιας

- 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν πάουντερ

- 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση :

- Σε μπέν μαρι λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα, προσθέτουμε τον espresso, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέκιν πάουντερ.

- Σε μια άλλη λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το μείγμα κουβερτούρας και χτυπάμε με το μίξερ.

- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να προκύψει ένα βελούδινο μείγμα.

- Σε ταψάκι με υποδοχή για muffins τοποθετούμε τα ιδικά χαρτάκια στις υποδοχές (εικόνα Νο.10) και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με το μείγμα αφήνοντας 1 εκ.  από την επιφάνεια.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 175 βαθμούς, για 16 λεπτά περίπου (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα) .

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ MUFFINS