ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

Γεμιστά με μαρμελάδα ή μερέντα, με επικάλυψη σοκολάτας ή σκέτα..., ένα είναι σίγουρο !!!

Είναι τα πιο νόστιμα μπισκοτάκια βανίλιας και είναι από τα χεράκια σας !!!

Υλικά :

- 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 300 γραμ. βούτυρο

- 250 γραμ. ζάχαρη

- 2 αυγά

- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

- 2 κάψουλες βανίλιας

- 4-5 σταγόνες εσάνς βούτυρο/βανίλια

- 1 πρέζα αλάτι

Για το γαρνίρισμα :

- 100 γραμ. κουβερτούρα

- λίγο τριμμένο ινδοκάρυδο

- λίγα τριμμένα καρύδια

- 2 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο

- 2 κ.σ. μερέντα

Εκτέλεση :

- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν σε λεκάνη, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να δημιουργηθεί ένα μείγμα τριφτό (εικόνα 3).

- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη θα κολλάει ελαφρώς.

- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

- Έπειτα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο ένα φύλλο 3-4 χιλ. και με κουπ πατ κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε!

- Τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά.

- Όταν ψηθούν τα μπισκότα, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα.

- Καλύπτουμε με κουβερτούρα τη μίση ποσότητα από τα μπισκότα μας (μισά ή ολόκληρα), πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο ή τα καρύδια και αφήνουμε σε καθαρή επιφάνεια να στεγνώσουν καλά.

- Στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε ελαφρώς τη μαρμελάδα και τη μερέντα, αλείφουμε την κάτω πλευρά ενός μπισκότου και με ένα όμοιο σχέδιο μπισκότου που έχουμε καλύψει με κουβερτούρα ενώνουμε από τη κάτω πλευρά και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει.

- Αφήνουμε πάλι να στεγνώσουν και απολαμβάνουμε με τον κάφε, το τσάι ή το γάλα μας !

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ