ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ

Με πολύ μεγάλη χαρά θα σας δείξω αυτή τη συνταγή και σας εγγυώμαι ότι θα γίνει η αγαπημένη σας!

Τα πιο αφράτα και γλύκα γουρουνάκια είναι εδώ, για συνοδεύσουν το πρωινό σας τις Κυριακές, αλλά και για να γίνουν το αγαπημένο κολατσιό των παιδιών σας στο σχολείο και γιατί όχι και το δικό σας στη δουλειά σας !

Υλικά :

- 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

- 6 κ.σ. καλαμποκέλαιο

- 6 κ.σ. γάλα

- 1 αυγό

- 400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

- 100 γραμ. ζάχαρη

- 1 κάψουλα βανίλιας

- 3-4 σταγόνες άρωμα πορτοκάλι προαιρετικά

Για το γαρνίρισμα :

- Λίγες σταφίδες

- 2 κ.σ. ζάχαρη & 1 κ.γ. κανέλα

- 1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση :

- Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το άρωμα πορτοκάλι (αν δεν έχετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού) και
ανακατεύουμε με το μίξερ να ενωθούν τα υλικά.

- Προσθέτουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ που έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

- Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και με τα χέρια μας τώρα ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι (προσοχή όμως να μην το παρακάνετε γιατί θα σφίξει η ζύμη).

- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τη ζύμη μας ένα φύλλο χοντρό, 1 εκατοστό περίπου, και με τη βοήθεια ενός ποτηριού με μεγάλο στόμιο και ενός με μικρότερου κόβουμε δίσκους. Για όσους μεγάλους δίσκους κόψουμε θα χρειαστούμε τους διπλάσιους μικρούς.

- Τους μισούς μικρούς δίσκους θα τους κόψουμε στη μέση με ένα μαχαίρι (για να φτιάξουμε τα αυτάκια στα γουρουνάκια) και στους άλλους μισούς με ένα χοντρό καλαμάκι θα πιέσουμε στο κέντρο να δημιουργηθούν τρυπούλες (για να φτιάξουμε τη μουσουδίτσα).

- Χτυπάμε το ασπράδι και αλείφουμε όλους τους δίσκους και συναρμολογούμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες Νο 9, 10 και 11 χρησιμοποιώντας τις σταφίδες για ματάκια. Βγαίνουν περίπου 10-12 γουρουνάκια.

- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα που έχουμε ανακατέψει σε ένα πιατάκι και τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα αφήνοντας χώρο μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς για 20΄ λεπτά.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ