ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ OREO

Για τα 18α γενέθλια της πριγκίπισσάς μου ! Μου το ζήτησε και ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για εκείνη  !!!
Πολύ εύκολη , αλλά πολύ απολαυστική τούρτα παγωτό OREO !
Ότι πρέπει για να δροσιστείτε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού !
Υλικά για τη βάση :
- 2 συσκευασίες μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
- 1 συσκευασία μπισκότα OREO με γέμιση βανίλια
- 5 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη
- λίγη Merenda
Υλικά για το παγωτό :
- 1 κουτάκι φυτική σαντιγί
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 300 γραμ. γάλα εβαπορέ
- 200 γραμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γραμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
Υλικά για τη διακόσμηση :
- 100 γραμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 συσκευασία μπισκότα mini OREO
- 1 λίγο από το μείγμα παγωτού σοκολάτας
Ετοιμάζουμε τη βάση :
- Λιώνετε τη μαργαρίνη και την αφήνετε να κρυώσει.
- Τρίβετε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα OREO και ρίχνετε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύετε μέχρι να βραχούν καλά.
- Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας δαχτυλίδι, που έχετε καλύψει προηγουμένως τον πάτο με αντικολλητικό  χαρτί και έχετε τυλίξει τα τοιχώματα με μεμβράνη, για να ξεφορμάρετε εύκολα.
- Στη συνέχεια με την Merenda κολλάτε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) τα μπισκότα OREO ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).
- Τοποθετείτε τη φόρμα με τη βάση στον καταψύκτη και συνεχίζετε την εκτέλεση.
Ετοιμάζουμε το παγωτό :
- Σε μπεν μαρί λιώνετε ξεχωριστά τις κουβερτούρες και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν !
- Χτυπάτε την φυτική σαντιγί να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά.
-  Ρίχνετε στη συνέχεια λίγο-λίγο το ζαχαρούχο και χτυπάτε για άλλα 5 λεπτά.
- Τέλος ρίχνετε και το εβαπορέ και αφήνετε ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά.
- Αδειάζετε λίγο λιγότερο από το μισό της κρέμας σε μια λεκάνη και προσθέτετε την μαύρη κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στην υπόλοιπη κρέμα (που είναι και το περισσότερο μείγμα) προσθέτετε τη λευκή κουβερτούρα ανακατεύοντας πάλι με το μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τοποθετήστε τα μείγματα για 20 - 30 λεπτά στον καταψύκτη .
- Όταν παρέλθει ο χρόνος πάρτε το σοκολατένιο μείγμα και αφού το ανακατέψετε λίγο με το μίξερ , γεμίστε έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής και βάλτε το στο ψυγείο για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στη διακόσμηση.
- Τώρα αδειάστε το υπόλοιπο παγωτό σοκολάτας πάνω στη βάση με τα μπισκότα και επανατοποθετήστε στον καταψύκτη για 20 λεπτά.
- Όταν παρέλθει και αυτός ο χρόνος βγάλτε τη φόρμα και το παγωτό βανίλια από τον καταψύκτη και αφού ανακατέψετε λίγο με το μίξερ , αδειάστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω από το σοκολατένιο μείγμα.
- Προσθέτετε τα μπισκότα OREO με γέμιση βανίλιας σπασμένα στην κρέμα και από πάνω καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας.
- Βάζετε άλλη μια φορά στον καταψύκτη για 1 ώρα αυτή τη φορά και έπειτα στολίστε σχηματίζοντας ροζέτες με το μείγμα από το παγωτό σοκολάτας που φυλάξατε στον κορνέ και τοποθετήστε ανάμεσα στις ροζέτες τα μπισκότα mini OREO κάθετα.
- Τοποθετήστε στην κατάψυξη για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα λιώστε σε μπεν μαρί τη μαύρη κουβερτούρα και αφού ξεφορμάρετε την τούρτα στολίστε με την κουβερτούρα κατά βούληση ! 
Την αφήνετε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρετε και απολαμβάνετε !!!

Φωτογκαλερί: ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ OREO

Η έκθεση εικόνων είναι κενή.