ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ

Αν και είναι νηστίσιμο, είναι το ΤΕΛΕΙΟ κέικ !!!
Γεμάτο γεύσεις, αρώματα και τόσο αφράτο, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα ''κανονικό'' κέικ !
Είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση, γι αυτό μην καθόσαστε... γρήγορα στην κουζίνα !
Υλικά :
- 250 γρ. ηλιέλαιο
- 250 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 250 γρ. ανθρακούχο νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 κάψουλες βανίλιας
- 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. καρυδόψιχα
- 30 γρ. φουντούκια ανάλατα
- 30 γρ. cranberries
- 30 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 30 γρ. κακάο
Υλικά για τη διακόσμηση :
- ζάχαρη άχνη, ινδοκάρυδο, κουβερτούρα σε φλοίδες, ξηροί καρποί,  cranberries
Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Σε μια άλλη λεκάνη προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε λίγο με το μίξερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά και σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
- Παίρνουμε μια άλλη λεκάνη και αδειάζουμε μέσα το 1/3 του μείγματος που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε με το μίξερ. Εάν το μείγμα βγει πολύ σφιχτό (επειδή προσθέτουμε στερεό υλικό) το αραιώνουμε με λίγο ανθρακούχο νερό.
- Στο υπόλοιπο λευκό μείγμα προσθέτουμε τώρα τους ξηρούς καρπούς, τα cranberries και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Παίρνουμε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα, διαμέτρου 23 εκ., τις οποίας τον πάτο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά και αδειάζουμε μια μικρή ποσότητα του λευκού μείγματος στο κέντρο της φόρμας.
- Έπειτα παίρνουμε το σκούρο μείγμα και το αδειάζουμε περιμετρικά κοντά  στα τοιχώματα τις φόρμας με σχετικά γρήγορες κινήσεις. Τέλος αδειάζουμε στο κέντρο όλο το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς, για 40 με 50 λεπτά περίπου. (Ελέγχουμε με ένα καθαρό μαχαίρι)
- Όταν ψηθεί το αφήνουμε λίγο να σταθεί , έπειτα ξεφορμάρουμε και αφού κρυώσει διακοσμούμε με τα υλικά της συνταγής ή όπως αλλιώς θέλετε.
Απολαύστε το όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, όλο το χρόνο γιατί απλά θα το λατρέψετε !

Η συνταγή βήμα - βήμα με εικόνα : ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ