ΜΙΝΙ ΚΕΙΚ BAILEYS-ΣΟΚΟΚΟΛΑΤΑ

Μικρά κέικ με ποτό Baileys, σοκολάτα και καβουρδισμένα αμύγδαλα, σκέτος πειρασμός ...!!!

Υλικά για 12 κεκάκια :

- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 150 γρ. μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 150 γρ. ζάχαρη

- 2 αυγά

- 100 γρ. ποτό Baileys

- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

- 1 κ.σ. κακάο (γεμάτη)

- 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ εσπρέσο

- 1 κάψουλα βανίλιας

- 2 κ.σ. τριμμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα (εάν επιθυμούμε καραμελώνουμε μερικά για τη γαρνιτούρα)

- 100 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση :

- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το κακάο και το μπέικιν, προσθέτουμε και τον καφέ και ανακατεύουμε.

- Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε με το μίξερ τη μαργαρίνη να αφρατέψει, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη με τη βανίλια και ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

- Συνεχίζουμε προσθέτοντας εναλλάξ, λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι και το ποτό και τέλος τα αμύγδαλα.

- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 φόρμες σιλικόνης (6 θέσεων) για μικρά κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας (προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε τις φόρμες γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο).

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 25-30 λεπτά περίπου (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).

- Αφού ψηθούν τα κεκάκια μας τα αφήνουμε 10 λεπτά να σταθούν μέσα στη φόρμα σιλικόνης. Εάν έχουν φουσκώσει πολύ, με ένα μαχαίρι κόβουμε τις κορυφές που εξέχουν από τη φόρμα, έτσι ώστε όταν τα ξεφορμάρουμε να στέκονται ίσια.

- Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε προσεχτικά και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν καλά.

- Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και περιχύνουμε τα κρύα κεκάκια.

- Αν θέλουμε μπορούμε να καραμελώσουμε λίγα  τριμμένα αμύγδαλα και να τα προσθέσουμε πάνω από την κουβερτούρα όπως έκανα κι εγώ.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΜΙΝΙ ΚΕΙΚ BAILEYS-ΣΟΚΟΚΟΛΑΤΑ