ΜΗΛΌΠΙΤΑ ΜΑΡΜΠΡΈ

Εκρηκτικός συνδυασμός !!! Εσείς θα αντισταθείτε ?

Υλικά :
- 800 γρ. μικρά μήλα (περίπου 4-5 τμχ. - χρησιμοποιείτε κόκκινα ή πράσινα μήλα ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις) 
- 1 λεμόνι (το χυμό)
- 50 γρ.  κουβερτούρα σε σταγόνες ή τρούφα
- 125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 30 γρ. κορν φλάουερ
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 κ.σ. φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ. κακάο σκόνη
- 70 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
- λίγη κανέλα
- λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση :
- Στύβουμε ένα λεμόνι και κρατάμε το χυμό στην άκρη.
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια (είτε με το ειδικό εξάρτημα, είτε προσεκτικά με μαχαίρι).
- Στη συνέχεια με ένα μαχαίρι χαράζουμε κάθετα (2 χιλ. περίπου) την κυρτή επιφάνεια του μήλου και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά με το χυμό λεμονιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα μήλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά με το κορν φλάουερ, ένα-ένα και εναλλάξ , έπειτα το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τελευταίο το γάλα. Εάν το μείγμα μας είναι πολύ σφικτό, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη !
- Σε μια αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα (26 cm Ø), της οποίας τον πάτο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά, αδειάζουμε τα 2/3 του μείγματος.
- Στο υπόλοιπο 1/3 του μείγματος , προσθέτουμε το κακάο με την κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο λευκό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού δημιουργούμε σχέδια μαρμπρέ, (γυρίζουμε δηλαδή κατά τόπους το μείγμα από κάτω προς τα πάνω) και τέλος μια σπάτουλα στρώνουμε λίγο την επιφάνεια.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τα μήλα με την κυρτή επιφάνεια προς τα πάνω, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 165 βαθμούς, για 50 λεπτά περίπου (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).
- Στο φούρνο μικροκυμάτων ζεσταίνουμε λίγο τη μαρμελάδα έτσι ώστε να γίνει πιο ρευστή, εάν περιέχει κομματάκια φρούτου την περνάμε από μια ψιλή σήτα και μόλις ψηθεί η μηλόπιτα μας, με ένα πινέλο αλείφουμε καλά όλα τα μήλα.
- Τοποθετούμε σε σχάρα, αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Κατά το σερβίρισμα μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη !
Απογειωθείτε !!!!
 
* και ένα extra tip :  σε ένα κατσαρολάκι προσθέστε 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 2-3 κ.σ. κρέμα καραμέλας. Ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά (δεν θέλουμε να βράσει) . Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα και περιχύστε με τη σως καραμέλας τη μηλόπιτα πριν σερβίρετε !

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΜΗΛΌΠΙΤΑ ΜΑΡΜΠΡΈ