ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ (BIENENSTICH)

Σήμερα είπα να φτιάξω το αγαπημένο γλυκό της λατρεμένης μου μητέρας και να της το αφιερώσω !!!

Θα μπορούσα να πω ότι το γλυκό αυτό είναι ο ορισμός του.. ''ΠΟΛΥ'' !!!

Και πως το εννοώ : ''ΠΟΛΥ αφράτο, ''ΠΟΛΥ'' νόστιμο, ''ΠΟΛΥ'' εύκολο, ''ΠΟΛΥ''-''ΠΟΛΥ'' -ΠΟΛΥ''... !!!!

Προέρχεται από τη Γερμανία και η κανονική του ονομασία είναι ''Bienenstich'' !!!

Υλικά για τη βάση :

- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 200 γρ. ζάχαρη

- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

- 4 αυγά

- 2 κάψουλες βανίλιας

Υλικά για την επικάλυψη :

- 70 γρ. φιλέ αμυγδάλου

- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

- 40 γρ. βούτυρο σε κυβάκια

- 1 κάψουλα βανίλιας

Υλικά για την κρέμα :

- 500 γρ.  φρέσκο γάλα   

- 45 γρ.  κορν φλάουερ 

- 3 κάψουλες βανίλιας 

- 2 κ.σ.  ζάχαρη 

- 75 γρ.  βούτυρο 

- 60 γρ.  ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε το κέικ :

- Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ, τη ζάχαρη με τα αυγά να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα !

- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα, διαμέτρου 26 εκ., της οποίας τον πάτο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.

- Πάνω από το μείγμα διασκορπίζουμε τα κυβάκια βουτύρου, από πάνω απλώνουμε

σε όλη την επιφάνεια το φιλέ αμυγδάλου και πασπαλίζουμε με την άχνη και τη βανίλια.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου

(ελέγχουμε με ξυλάκι από καλαμάκι-σουβλάκι) .

-  Όταν ψηθεί το κέικ μας, το αφήνουμε να σταθεί για 10' λεπτά, στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

- Όταν κρυώσει, το κόβουμε οριζόντια σε δυο δίσκους με μαχαίρι ή με σπάγκο (προτιμώ το 2ο ! ).

Ετοιμάζουμε την κρέμα :

- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουερ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουερ, σε δυνατή φωτιά και μέχρι να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.

- Όταν πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με
μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Μπορούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία τοποθετώντας την κρέμα στο ψυγείο.

- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με το μίξερ το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε την κρύα κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια βελούδινη κρέμα !

- Απλώνουμε την κρέμα στον κάτω δίσκο του κέικ μας (χωρίς το φιλέ αμυγδάλου) καλύπτοντας     όλη την επιφάνεια.

- Στη συνέχεια παίρνουμε τον δίσκο του κέικ με τα αμύγδαλα, τον κόβουμε ακτινωτά σε 12 κομμάτια  και στήνουμε το γλυκό μας, τοποθετώντας τα πάνω από την κρέμα !

Διατηρείται στο ψυγείο !

Απολαύστε το !!!!

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ (BIENENSTICH)