ΑΦΡΑΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Σήμερα βάλθηκα να φτιάξω μια Εύκολη, Γρήγορη, Αφράτη και Νοοόστιμηηηη Μηλόπιτα και το αποτέλεσμα είναι όπως ακριβώς το φαντάστηκα !

Θα την αγαπήσετε σίγουρα !!!                              

Υλικά :

- 4 αυγά

- 140 γραμ. μαργαρίνη ή βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

- 260 γραμ. ζάχαρη

- 1 κάψουλα βανίλιας

- 100 γραμ. γάλα

- 300 γραμ. αλεύρι

- 50  γραμ. κορν φλάουερ

- 1 φακελάκι κρέμα βανίλια (άνθος αραβοσίτου για βράσιμο)

- 1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

- 5-6 μήλα

- ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα.

- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, με το κορν φλάουερ, την κρέμα βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

- Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να αφρατέψουν και προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι.

- Σε ένα ταψάκι 33 x 22 cm., που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει καλά, αδειάζουμε το μείγμα μας και από πάνω τοποθετούμε κάθετα τις φέτες από τα μήλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, αερόθερμο, για 35-45 λεπτά περίπου (ελέγχουμε με καθαρό μαχαίρι).

- Όταν βγάλουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη και κανέλα.

- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε !

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΑΦΡΑΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ