ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΒΑΝΙΛΙΑΣ)

«...ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει» !!!
Όποτε φτιάχνω αυτά τα κουλουράκια μου έρχονται αυτοί οι στοίχοι στο μυαλό και η εικόνα της μητέρας μου να φτιάχνει αυτά τα κουλουράκια... , παιδικές αναμνήσεις που μένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου !
Και η γεύση τους το ίδιο υπέροχη όπως και τότε !!!! 
Υλικά :
- 1 κιλό περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά (3 ολόκληρα και από τα 2 μόνο τους κροκούς)
- 4 κάψουλες βανίλιας
- 5 κ.σ. γάλα φρέσκο
Υλικά για την επικάλυψη :
- το ασπράδι από τα 2 παραπάνω αυγά
- λίγη ζάχαρη με κανέλα ή σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση :
- Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μια άλλη λεκάνη, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το μίξερ να διαλυθεί η ζάχαρη όσο περισσότερο γίνεται.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και σταδιακά το μισό αλεύρι ανακατεύοντας με το μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας τώρα με το χέρι.
- Ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας, μέχρι να προκύψει ζύμη μαλακή, που δεν θα κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τη ζύμη μας σε ότι σχήμα θέλουμε , πλεξούδες, καρδούλες, κουνελάκια κλπ.
- Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, αλείφουμε με το ασπράδι αυγού, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μείγμα κανέλας-ζάχαρης ή με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 13 λεπτά.
Καλό Πάσχα !

Η συνταγή βήμα - βήμα με εικόνα : ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΒΑΝΙΛΙΑΣ)

Η έκθεση εικόνων είναι κενή.