ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Εύκολο μεν, αλλά πολύ νόστιμο γλυκό, για να κεράσετε και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας !

Υλικά για τη ζύμη :

- 300 γραμ. αλεύρι κοσκινισμένο

- 200 γραμ. βούτυρο(μαργαρίνη) κομμένο σε κύβους

- 130 γραμ. ζάχαρη

- 2 αυγά

- 1 κάψουλα βανίλια

- 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ

- 6-7 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο

Υλικά για την επικάλυψη φουντουκιού

- 200 γραμ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)

- 200 γραμ. φουντούκια (ψημένα-ανάλατα) τριμμένα ψιλά

- 200 γραμ. φουντούκια (ψημένα-ανάλατα) τριμμένα χοντρά

- 200 γραμ. ζάχαρη

- 2 κάψουλες βανίλια

- 4 κ.σ. νερό

Υλικά για τη διακόσμηση :

- 200 γραμ. κουβερτούρα κλασική

Εκτέλεση :

- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε ελαφρά όχι πολύ ώρα (για να μην ζεσταθεί η ζύμη) μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.

- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο για την επικάλυψη φουντουκιού και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα φουντούκια (ψιλά και χοντρά), το νερό και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

- Συνεχίζουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια.

- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά .

- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

- Αφού έχει παρέλθει η 1 ώρα παίρνουμε τη ζύμη από το ψυγείο , την τοποθετούμε ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και ανοίγουμε φύλλο ορθογώνιο όση είναι η λαμαρίνα μας.

- Το τοποθετούμε όπως είναι με τη λαδόκολλα στη λαμαρίνα και αφαιρούμε την λαμαρίνα που βρίσκεται από πάνω.

- Απλώνουμε τη μαρμελάδα και από πάνω με ένα κουτάλι απλώνουμε και το μείγμα με τα φουντούκια προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια.

- Ψήνουμε σε αντιστάσεις πάνω κάτω, στη χαμηλή σχάρα, στους 190 βαθμούς, για 40-45 λεπτά περίπου.

- Όταν ψηθεί και αφού έχει κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε τετράγωνα διαμέτρου 8-10 εκ. και μετά διαγώνια ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα.

- Τα αραιώνουμε λίγο αν θέλουμε για να κρυώσουν πιο γρήγορα.

- Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε μέσα τις γωνίες των τριγώνων.

- Αφήνουμε σε καθαρή επιφάνεια ή λαδόκολλα να στεγνώσει η κουβερτούρα και απολαμβάνουμε.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ