ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Λαχταριστά, ζουμερά και πολύ εύκολα παστάκια σοκολάτας, σε ελάχιστο χρόνο !!!

Υλικά (βγαίνουν περίπου 20 παστάκια) :

- 6 αυγά

- 70 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 90 γραμ. ζάχαρη

- 55 γραμ. κακάο

- 50 γραμ λάδι (εγώ χρησιμοποίησα καλαμποκέλαιο)

- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

- 1 κάψουλα βανίλιας

Υλικά για την επικάλυψη :

- 200 γραμ. κουβερτούρα κλασική

- 150 γραμ. κρέμα γάλακτος

- 1 κ.σ. γλυκόζη

- λίγα κερασάκια ζαχαρόπηκτα

Υλικά για το σιρόπι :

- 2 κούπες (δοσομετρικές) ζάχαρη

- 2 κούπες (δοσομετρικές) νερό

- 1 κ.σ. γλυκόζη

- 1 κάψουλα βανίλιας

(Επίσης θα χρειαστούμε και λίγες χάρτινες φόρμες για muffins)

Εκτέλεση :

- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν.

- Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα των αυγών.

- Τέλος προσθέτουμε και το λάδι ανακατεύοντας απαλά να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.

- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αερόθερμο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά (ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).

- Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας.

- Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι μας, το σιροπιάζουμε αμέσως με το ζεστό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

- Σε μια μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, την κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να πήξει το μείγμα.

- Το απλώνουμε αμέσως με μια σπάτουλα στο παντεσπάνι μας και τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

- Στη συνέχεια με ένα κου πατ κόβουμε τα παστάκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε, τοποθετούμε σε χάρτινες φόρμες για muffins και στολίζουμε με τα κερασάκια.

(Διατηρούνται στο ψυγείο)

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ