ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΥΡΟΤΡΕΛΑ

Νόστιμο κι εντυπωσιακό, τυρένιο γλυκάκι που έχει τις ρίζες του στη Ρωσία !

Υλικά για το μείγμα σοκολάτας:

- 150 γραμ. ζάχαρη

- 200 γραμ. μαργαρίνη

- 2 αυγά

- 280 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.

- 50 γραμ. κακάο

- 1 ½ κ.γ. μπείκιν πάουντερ

- 1 κάψουλα βανίλιας

Υλικά για το μείγμα τυριού:

- 200 γραμ. ζάχαρη

- 225 γραμ. μαργαρίνη

- 300 γραμ. τυρί κρέμα

- 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό

- 3 αυγά

- 1 φακελάκι κρέμα βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)

- 1 κάψουλα βανίλιας

- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση για το σοκολατένιο μείγμα :

- Με το μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη (να μην καίει) συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

- Σε μία λεκανίτσα έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν τα οποία στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός !

Εκτέλεση για το μείγμα τυριού :

- Ανακατεύουμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη (να μην καίει) συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

- Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας, το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μία βελούδινη κρέμα.

- Σε μία αποσπώμενη στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25εκ., της οποίας τη βάση έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και έχουμε βουτυρώσει καλά, αδειάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με τη σοκολάτα και απλώνουμε με μια σπάτουλα να καλυφθεί όλος ο πάτος.

- Από πάνω αδειάζουμε το μείγμα τυριού και στρώνουμε ομοιόμορφα με σπάτουλα.

- Παίρνουμε το μείγμα σοκολάτας που κρατήσαμε στην άκρη και πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε πάνω στο γλυκό μας.

- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου.

Η συνταγή βήμα-βήμα με εικόνα : ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΥΡΟΤΡΕΛΑ